Type: KLIK 2.VIER | Project: Buurtskap de Tuunen | Opdrachtgever: Stichting Woontij Texel

Voor Stichting Woontij gaan we verschillende sociale huurwoningen realiseren in het project Buurtskap de Tuunen, Den Burg Oost. Tijdelijkheid, duurzaamheid en verplaatsbaarheid passen perfect bij de producten die wij als bedrijf leveren.

KLIK 2.VIER
Indeling
De woonvertrekken zijn met een natuurlijke, maar stoere uitstraling, rondom de veranda georiënteerd. Een deel van de woonkamer kan als slaapkamer worden gebruikt. Indien een van de bewoners zorgbehoevend is, is het prettig als er een directe relatie met de woonkamer is. 

Tekst en ontwerp: Smart Design Studio

Modulair
Deze woning is ontworpen als vrijstaande uitbreidbare woning, zodat ze altijd aan veranderende vraag kan voldoen. De woning bestaat uit twee modules; een lange module waarin alle techniek en alle ‘natte’ ruimtes zijn opgenomen, zo ook de spoelbak van de keuken, en een kortere ‘uitbreindings-module’. Het is mogelijk om er in de toekomst nog een module naast te plaatsen. De gevelopeningen hebben het formaat van een deur en kunnen vervangen worden door een binnendeur. Doordat de dakconstructie als vloer is berekend (zwaarder dan een dak doorgaans), is het altijd mogelijk om er later nog een kapmodule op te bouwen.